Zenés kalandok a hegy lábánál

Elszántságunkról tettünk tanúbizonyságot 2022.09.10-én a kerékpártúrán. Ezúttal nem a táv vagy a nehézség az ami nagy kihívás elé állította a csapatot, az időjárás hagyott cserben minket. A reggel intenzív esővel indult, de minket ez sem tántorított el.

Egy órával elhalasztva az indulási időt, már kedvezőbb feltételek mellett vághattunk neki az útnak. Előtte, kihasználva az így keletkezett szabadidőt Nyíregyháza római katolikus templomában tettünk látogatást. Felmentünk a toronyba, megcsodáltuk a városra nyíló panorámát és az eget is kémlelve kerestük hogy  hol fog a nap kikandikálni újból a felhők takarása mögül.

    

Hamarosan elvonult a zivatar és az esőkabátok lekerülhettek, így az egy-két gomolyfelhőn kívül alig zavarta pár csepp eső a nap hátralévő részében programunkat. Olyannyira, hogy első pihenőhelyünkön már fagylaltevésre adták többen is a fejüket. Így kötetlen, laza, beszélgetős tempóban haladva hamar elértünk Rakamazra, ahol éppen az almafesztivál zajlott. Egy nyüzsgő forgatagban találtuk magunkat, tartottunk egy hosszabb pihenőt, a Nyíregyháza Járás Egészségfejlesztési Iroda munkatársai vártak ránk. Egyéni egészségügyi állapotfelmérést végeztek, mely során megállapíthattuk, hogy a rendszeres kerékpározás jótékony hatással van a szervezetre, ezért résztvevőink kimagaslóan jó értékeket produkáltak. 

Innen továbbgurulva az Aranyos árokhoz értünk, ahol a hídról a víz gazdag növényvilágában a Kis-Morotva látványában gyönyörködhettünk, és tehettük mert a vízitökön túl a tündérrózsa is legszebb színeiben pompázott. 

Tokajt elérve letettük kerékpárjainkat és ki-ki a maga kedve szerint útnak indult valamelyik dallam irányába. Hallgatni és látnivaló is akadt bőven, 17 helyszínen zajlottak a zenei produkciók, a szabadidő alatt mindenkinek lehetősége nyílt stílusának megfelelőt találni. Tehette ezt egy kávézó teraszán ülve vagy egy finom ebéd elfogyasztása mellett.

     

Visszautunk során még kergette egymást a nap és az eső. Szerencsénkre, nem áztunk meg, viszont a természet megajándékozta kitartásáért a csapatot egy gyönyörű szivárvánnyal. Eme felemelő látvány zárta ezt az izgalmakban bővelkedő napot.

Vidám pillanatok után dallamokat  dúdolgatva hagytuk magnuk mögött a zenével teli várost.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósult meg. 

 

További fotók a képre kattintva: 
Angi fotói:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2022, szeptember 10