1%

Az alapítványt 1997-ben alapította Garainé Nagy Éva.

Immár 25 éve jelentkezünk rendszeresen programokkal.

Közhasznúak vagyunk. 1999 óta azon dolgozunk, hogy a szabadidő az én idő minél aktívabban teljen.

Amiben jók vagyunk:

  • sport, természetjárás, táborok, szervezése, mert test és lélek egészsége szerintük így valósulhat meg.
  • testi és szellemi fogyatékkal élők segítése, mert hiszünk az erejükben és az ő szemükkel látjuk akadályaikat.
  • nemzetközi kapcsolatok felvétele, külföldiek bevonása programjainkba, mert bár nem egy helyről érkezünk és nem egy nyelvet beszélünk, a jövőnk közös.
  • környezet- és természetvédelem, hiszen az ökoszisztéma egy összetett rendszer melynek része az ember is, de nem ő maga a egész rendszer.
  • biztonságos közlekedés érdekében oktatások, programok szervezése.

Nyíregyházi székhellyel működünk, de programjaink átnyúlnak a szomszédos országokba is.

Az elmúlt évben 2500 résztvevőt „mozgattunk” meg, 30 ezer km-t bringáztunk és egyre több iskolába juttatjuk el a kerékpáros KRESZ-ismereteket alapozó és bővítő programunkat a BRINGA SULI-t.

Egy nap BRINGA SULI

 

Segíthetünk programunk már több mint 14 éve folyamatosan dolgozik olyan készségfejlesztő, vidám hangulatú programokon, melyekkel speciális igényű fiatalokat támogatunk.

2023-ban szabadidős programok, természetjárás, környezetvédelmi figyelemfelhívó akciók és kerékpáros KRESZ oktatásra gyűjtünk.

Úgy érezzük, hogy a természetjárás, a szabadidős programok, költséghatékony utazások szervezése, aktív kikapcsolódás ösztönzése, az énidő hasznos eltöltése fontos lehet neked. Mi pedig napi szinten azon munkálkodunk, hogy minél szerteágazóbb, vidámabb, aktívabb programokat és rendezvényeket szervezzünk. Persze továbbra is fontos profilunk a kerékpáros KRESZ, szerintünk még van mit tennünk ezen a területen is.

 

Gyere el programjainkra, kapcsolódj be és kapcsolódj ki. Ha pedig szimpatikusnak tartod munkánkat pár kattintással támogathatod azt.

Egyszerűen és gyorsan nyilatkozhatsz, adóbevallásodtól különállóan 1+1% felajánlásodról, ha rendelkezel ügyfélkapuval:

A NAV honlapján keresztül lehetőség van ügyfélkapu nélkül, adataid megadásával kitölteni a rövid, már jól ismert formanyomtatványt:

Ha inkább személyesen, vagy postai úton nyilatkoznál:
Az alábbi linkre kattintva adóazonosító jeled, majd neved megadása után, alul nyomtathatod ki a nyilatkozatot, melyet el kell még juttatnod a NAV-hoz. (ne feledkezz meg arról hogy 1+1%-ról nyilatkozhatsz, azaz jövedelmed után fizetett adó +1% rajtunk kívül még egy egyháznak is segíthet.)

Természetesen adóbevallásoddal egyidőben is nyilatkozhatsz 1% -odról a papír alapú nyomtatvány kitöltésével, vagy az Általános Nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) használatával.

Adataink a "RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ 1 SZÁZALÉKÁRÓL" űrlap kitöltéséhez:
A kedvezményezett neve: Zöld Kerék Alapítvány
A kedvezményezett adószáma: 18799750-1-15

Amennyiben rendszeres támogatónk lennél ezt megteheted személyesen vagy átutalással.