Uzsonna a Latorca partján

Nagy sikerű koncert, kirándulás a munkácsi várba, a beregvári Schönborn-kastélyba, uzsonna a Latorca folyó partján a kéklő hegyek lábánál. Három nap, három fő, élmények, csodálatos tájak. A Kárpátaljai Asztélyi Református Egyházközség és a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Egyesület meghívására 2018.07.11-én utaztunk az alapítvány képviseletében Kárpátaljára, ahol bekapcsolódtunk a "Református, honismereti, hagyományőrző hittan és alkotótábor Asztélyban" elnevezésű programba.

A finom töltött káposzta ebéd és a délutáni kézműves foglalkozások után kezdődött a koncert, ahol Pintér Béla keresztény dalait a több száz fős közönség együtt énekelte az előadóval.

 

physics home work help

Másnap több mint 70  táborozóval együtt busszal Kendereskére látogattunk, ahol egy magaslaton a Feszty-körkép kicsinyített mását csodálhattuk meg. Újabb kutatások szerint Feszty Árpád, a festő itt a Munkács melletti kis falu környékén készíthetett vázlatokat, amelyek alapján a nagy művét megalkotta. Összevetve a környező hegyek látványát a körképpel, nagy a hasonlóság.

 

Utunkat folytatva megrohamoztuk Munkács várát. Az ódon falak között felelevenedtek Zrínyi Ilona és a Rákóczi-szabadságharc legendái.

 

Következő megállóhelyünk a Szolyvai Emlékpark volt, ahol a gyűjtőtábor áldozatai, a málenkij robotra elhurcoltak emléke előtt hajtottunk fejet.

Megpihentünk a Latorca folyó partján,

 

majd a beregvári Schönborn-kastélynál tettünk látogatást. Megcsodáltuk a szebb napokat látott épületet, parkjában a tiszta vizű tavat, és ittunk az ,,Örök Fiatalság" forrásából.

 

Köszönjük a vendéglátóknak az élményeket, és a tervek szerint augusztusban is erre gurulunk a Zöld Kerékkel az "Őseink útján" elnevezésű kerékpáros program keretében. 

További fotók:

 

Címkék, kulcsszavak: