Tekerés a tűző napon és pihenés Buddha árnyékában

"Egy pillanat megváltoztathat egy napot, egy nap megváltoztathat egy életet, egy élet megváltoztathatja a világot" - Buddha

Különleges napot mondhatunk magunk mögött, egy távoli világ vallása elevenedett meg előttünk Vágó János a Biri Táncsicstelepen található Gyógyító Buddha Sztúpa építője és gondnoka által. Aki röviden bemutatta a Sztúpa törénetét és jelképeinek magyarázatát, ismertette a buddhizmus főbb alapelveit, lényegét és tanaiból is megosztott néhányat velünk.

A hely varázsát és misztikusságát azt hiszem mindannyian átérezhettük, fokozottan igaz volt ez a meditációs szoba légkörére. Belépve váratlan nyugalommal és harmóniával találta magát szemben az ember, ami azonnal belső lényünk figyelemére késztetett minket.

Ottlétünk alatt még egy rendkívűli dolognak lehettünk részesei, a területen lévő méhkaptárból a méhek éppen kirajzottak az új méhkirálynőt követve a közeli fára telepedtek sajátos alakzatot formázva. Volt ebben a napban minden, törődtünk a testtel a lélekkel, láttunk a természet csodáiból egyet, volt részünk napsütésben és áztatató esőben is, így lett kerek a történet.

A program a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség Tekerj a Zöldbe! programsorozatában valósult meg.

További fotók itt:  

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2021, június 5