Nem csak a levegő még a víz is forró volt

Idén egy újabb bakancslistás hely került kipipálásra. Több mint 50 fős csapattal kerültük meg a Velencei tavat. Ez a kaland mindenki számára emlékezetes, egy napba sűrítve töményen szívtuk magunkba az élményeket.

A hajnali órákban már az állomáson gyűlekeztünk, izgalommal telve vártuk a vonatok érkezését, már ekkor sejteni lehetett a mai nap nem lesz szükség meleg pulóverre. Az odaúton két járattal közlekedett csapatunk, szerencsénkre átszállás nélkül utaztunk. Kicsi késéssel érkeztünk Velencére, gyorsan átvettünk még néhány darab bérelt kerékpárt, majd a már teljes létszámmal megkezdtük túránkat a tó körül. Első megállónk a Sarvajc-kilátó volt, amelynek tetejéről bepillantást nyerhettünk a titokzatos vízi világba. 
         

A lépcső igen meredek volt, ezért körültekintően kellett közlekedni rajta, kiváltképp lefelé menet.

         

A kilátó után következő megállónk frissítési lehetőséget  is kínált, amivel szinte mindenki élt is, a forróság ugyanis lassan kezdett igen embertpróbáló lenni. Ezért is döntöttünk úgy a programból a dinnyési várpark látogatást kihagyjuk a létszám és a hőség nem volt ideális ehhez. A frissítés után újult erővel tekertünk Pákozdra a Miskahuszár szoborhoz.

Itt már tényleg égetett a levegő, de mi kitartóak voltunk egy rövidke látogatást még tettünk a település Katonai Emlékparkjában, bár az árnyékból már kevesen akartak kilépni.

       b    

Innen már tényleg irány a víz, egy jó etappal hamarosan ismét Velencén voltunk, ahol a Velence Korzó szabadstrand kényeztető vízpartját élvezhettük a vonat indulásáig. Talán el sem hinné az ember, ha nem maga tapasztalja meg, milyen forró tud lenni egy szabadvíz, a hűsítő habok helyett termálvíz melegségű volt a tó. Ettünk, ittunk visszatöltöttük az elégetett kalóriákat, kicsit nyújtóztunk az árnyékban, majd búcsút vettünk a helytől.

Mennünk kellett, mert a vonat nem vár. A hazúton is hatalmas elismerés a csapatnak, mindenki ügyesen tűsténkedett a fel és leszállásnál, a kerékpárok és csomagok pikk pakk helyükre kerültek. Külön köszönet a fiúknak, akik a bringákat mint egy jól szervezett brigád, úgy  mozgatták fel és le. Habár a vonaton a helyünket megint eladták vagy elfoglalták és klíma sem volt, a vízünkből is kifogytunk, mi mégsem hagytuk magunkat, szereztünk vizet és vidám hangulatban utaztunk hazáig. 

   

További képek a fotóra kattintva:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2024, június 30