Meglestük az ürgéket

Nyeregben lenni jó, így volt ez most is, kirándultunk egy jót kerékpárral és gyalogosan is. 2022.05.07-én először Kállósemjénbe gurultunk el, ahol a Kállay-kúriát néztük meg, majd innen Harangod felé vettük utunkat.

A Kállay-kúria impozáns épülete és az azt körülölelő park, már maga üdítő látvány, a teraszán szívesen üldögél az ember egy kávé mellett, megidézve a kor hangulatát.

A kiállítás során bepillantást nyerhettek a látogatók régi idők mindennapjaiba, különleges használati és dísztárgyak, bútorok elevenítették meg a múltat. Ezek közül is legnagyobb érdeklődés a garázsban található Ford A modellt övezte, hiszen a gyönyörű autót alaposan szemrevételezhettük.

Innen visszakerékpároztunk Nagykálló városába, ahonnan rövid kitérővel Harangodra értünk. Ezt a helyet mindig érdemes felkeresni, hosszú órákat lehet barangolva eltölteni a környékén. Szép és változatos a táj, az épületeinek egyedisége, a dombok és persze a méltán nagy figyelmet kapó ürgéi mind garantált elemek egy kellemes nap eltöltéséhez.Bár a tavat még nem a régi pompájában láthattuk, az erdei iskolában tett látogatásunk egy rövid gyalogtúra keretében segített fellazítani a nyeregben elfáradt izmokat, így újult erővel vághattunk neki a hazaútnak.

 

 

További fotók a képre kattintva:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2022, május 7