Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan Nyíregyházi Autómentes Nap

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány minden évben szeptember 16- 22. között Európa országaiban megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott.

A rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet:
 a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
 a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
 a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.
A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe.
Színes programokkal és fellépőkkel vártuk 2021.09.22.-én az Autómentes Napon Nyíregyháza főterén az érdeklődőket.

Az aktivítás és testmozágás jegyében a színpadon változatos formációk követték egymást. A Mediball lágy és esztétikus labdajátéka nyitotta meg az eseményt.

Majd őket követve a fiatalabb korosztályt megszólítva zenés gyerekműsorral szórakoztatta a Gombóc együttes  lelkes közönségét, Pancsi    bohóc közreműködésével.

Ezután komolyabb vizekre evezve az Egészségfejlesztési Iroda Nyíregyházi Járás munkatársainak köszönhetően egy baleset- szimulációt tekinthettünk meg az önkéntes segítők és a hivatásos szervek (mentők, tűzoltók, rendőrség) bevonása mellett, hangsúlyozva a hatékony és gyors segítségnyújtás életet menthet.

A Primavera balettegyüttes kecses, folyamatos, és precíz mozdulatai, színpadi megjelenésük új színt vittek a programba.

A balett után más táncműfaj képviselője mutatta be produkcióját, a No Comment Hip Hop Tánciskola tagjai és a dinamikus zene felpörgette még a közönséget is.

 Ezt a hangulatot tovább fokozva egy  látványos triál bemutató következett.

17 órától pedig kezdetét vette a kerékpáros felvonulás, melyhez szép számban csatlakoztak a kedvezőtlen időjárás ellenére. A program zárása ként a tombolasorsoláson értékes nyeremények és 4db kerékpár került kisorsolásra. Számos kísérőprogram volt még elérhető a rendezvényen a kerékpározás népszerűsítésére a Bringa Suli, európai uniós játékok, ökológiai játékok, kerékpár regisztrációs pont, csillámtetoválás, kerékpáros kulcstartó készítés, szeretetkavics készítés, kézműves foglalkozások, pecsétgyűjtő játék ajándékokért. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazon résztvevő civil szervezeteknek és intézményeknek, akik bekapcsolódtak és  aktív részvételükkel, valamint tombolafelajánlásukkal hozzájárultak az esemény színvonalának növeléséhez.

További képek:

 

Éva képei:  

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

péntek, 2021, szeptember 24