Kéthelyszínes városi rendezvénnyel zártuk a nyári bringás szezont

Európai Autómentes Nap, ez a név 18 éve egyet jelent Nyíregyházán azzal a szeptember 16. és 22. közzé eső egynapos városi rendezvénnyel, amikor Alapítványunk izgalmas és változatos programforgataggal mozgatja meg a várost.

Idén két helyszínen is zajlottak az események.

Az Európai Mobilitási Hét egy Európai Uniós kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a lég- és zajszennyezésre, valamint a robbanó motoros közlekedés egészségkárosító egyéb hatásaira. Természetesen a kerékpározás is a legtámogatottabb eszközök között van. Alapítványunk célja pedig a minél szélesebb körű megmozgatása a bringásoknak.

2019. szeptember 18-án lehetőséget kaptunk Nyíregyháza Város Önkormányzatától, hogy megszervezzük ezt a számunkra is rendkívül fontos eseményt. Mi nagyon örültünk a felkérésnek és képességeink legjavát adva szerveztünk egy pörgős, változatos napot.

Elsősorban a Kossuth térre koncentráltunk, hiszen ez a város központja. Saját programjukkal segítették munkánkat, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás Igazgatóság, a Nyíregyházi Egészségfejlesztési Iroda, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft., a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Euro Direct Iroda, a Herman Ottó Intézet és a Mediball csapata. Nekik ez úton köszönjük, hogy felkérésünkre jöttek és felpörgették ezt a szuper napot. 

A színpadi produkciók is változatosak voltak. Rutkai Dér Vivien egymás után konferálta a jobbnál jobb fellépőket. Először a Vidoron (Vidor fesztiválon)  is nagy sikeret aratott Naninsky utcai művész látványos, varázslatos és vicces produkciója volt látható.

Majd őt egy jól összeállított 20 perces táncos produkcióval követte a 2 Step Dance Crew és a New Shadow Dance Crew csapatának koprodukciója, akiket Molnár Tícia koreográfus készített fel a mai napra. 

15 órától vette kezdetét a Disco baleset szimuláció, melyre a helyi katasztrófavédelem, rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai érkeztek. A program látványos volt és nagy érdeklődés övezte. Természetesen a kisminkelt fiatal önkénteseket mind sikerült megmenteni az Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás Igazgatóság narrációja mellett.

15 óra 30 perckor Marjoros János Triál bemutatója vette kezdetét a hajmeresztő mutatványaival. A nézők nagyon élvezték a produkciót és néhányan elég bátrak voltak ahhoz, hogy be is kapcsolódjanak a műsorba.

Négy óra után nemsokkal Nyíregyháza MJV Város Önkormányzatának képviseletében Dr. Ulrich Attila alporgármester köszöntötte a térre összegyűlt embereket és elindította a kerékpáros felvonulást, mely egy körülbelül 5 km-es körtúra volt.

A visszatérő bringásokat taps és a Nyíregyházi Real Men zenekar fogadta, akik fantasztikus minőségben adtak elő főleg rock feldolgozásokat.

Hat órakkor kisorsolásra kerültek az ajándok és a gazdára talált a két városi nyeremény kerékpár is.

További képek: 

Képek: 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

péntek, 2019, szeptember 20