Hóban lépdelve

Csodálatos adventi díszeibe öltözött lengyelországi Zakopanéba látogattunk el és ezt a nagyszerű élményt még tovább tudtuk emelni, ugyanis a tél egyik legszebb arcát módunk volt megpillantani.

Szlovákián haladva át a hajnalt követően, már a buszból a hóval vastagon borított táj köszöntött minket. A frissen esett hólepel a zöld fenyők tűlevelein bársonyos puhasággal terült el, lenyűgöző keretet adva az egyre magasabb hegyeknek, nem győztük hangoztatni milyen varázslatos a látvány.

Zakopanéba érkezve résztvevőinket két csoportra osztva kezdtük meg programunkat, a kevésbé kalandvágyók a siklót választva pár perc alatt az 1123m magas Gubalówka hegy tetején találták magukat. Míg a kihívásokat kedvelők tábora gyalogosan vette célba a csúcsot. Régi hazai teleket idéző körülmények vártak ránk. Hol a letaposott hóban, hol a vastag szűz hótakaróban lépdelve haladtunk felfelé, az igen izzasztó kaptatón.

    

A csúcsra érve méltó jutalmunk már várt, ragyogó napsütésben, tiszta időben pásztázhattuk szemünket az előttünk fenségesen elterülő Magas-Tátra monumentális délceg látványán. A csipkés havas csúcsuk megkapó tündöklése életreszóló élményt ad, rácsodálhozhattunk a hol szelíd, hol vad szépségére.

Egy forró csoki vagy forralt bor, netán a híres lengyel forralt sör elfogyasztása után, készítettünk néhány fotót a legszebb emlékeink albumába. Majd ki siklóval, ki gyalogszerrel lementünk a hegyről, hiszen Zakopane karácsonyi forgataga még lent várt ránk.

 

                                                            

   A településen szabadprogram keretében még eltöltöttünk néhány órát, majd élményekkel telve indultunk vissza a buszhoz, mert a hazaút még hátra volt. Zakopane Lengyelország téli fővárosa valóban méltó erre a címre, azonban a nagyvárosok sűrű nyüzgése is jellemző volt, mérhetetlen sok turista választotta ezen a napon ezt a helyszínt úti céljául, éppúgy mint mi. :)

További fotók a képre kattintva: 

Nati fotói: 

Enikő fotói:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2023, december 10