Egy nyuszi, két nyuszi.......

Csodálatos verőfényes napsütésben vettük utunkat Nyírtelek felé 2017. 04. 1-jén. Először Királytelek Sóstó tanyára látogattunk, ahol Nyírtelek polgármestere és a tanya gazdája, Pisla István várt minket zsíros kenyérrel és hagymával.

Egy szorgos kezek által gondosan karbantartott portán néztünk szét. Láttunk racka juhot 3 napos kicsinyével, brahma kakast a tyúkjaival és egy igen barátságos csacsival is megismerkedtünk.

Rengeteg a már a múltból visszaköszönő mezőgazdasági és állattartó eszközzel találkoztunk az épületek falán.

Különböző fajtájú hintók és szánkók sorakoztak a számos egyéb régiség mellett az udvaron. Köszönjük szépen az igen részletgazdag tanya bemutatót.

Említésre került egy földmunkálat során feltárt feszület, mely a legenda szerint egy a területen  elsüllyedt templom része volt.

Utunkat folytatva Ferenctanya kápolnáját kerestük fel, majd innen tovább haladva Dankóbokorba tekertünk. Meglátogattuk a Nyírteleki Civil Centrum gondozásában lévő portát, ahol betekintést nyertünk az üvegházi termesztés rejtelmeibe. A legnagyobb sikert a pénzbrikett bemutatása aratta.

 

Köszönjük Venczelné Bartha Ildikó vezetőnek a váratlanul jött lehetőséget a terület bejárására. Összességében egy információban gazdag, mozgalmas és persze vidám napot ( hiszen ápr. 1-jén ez így szokás) tudhatunk magunk mögött.

Tokár Róbert fotói: