Bringázz okosan

Közlekedésbiztonsági nap Leveleken, egy színes programokkal teli rendezvényen jártunk.

Hosszú pihentetése után újra gyerekcsoportok vették birtokba a Bringa Suli  kerékpáros tanpályánkat ahol a  KRESZ-en kívül a váratlan közlekedési szituációkra is segítünk felkészíteni az ifjú bringásokat. Kátyú, döccenő, hirtelen feltűnő behajló ág, de akár a puszta kanyarodásra szolgáló karjelzés is gyorsan az irányítás elveszítését okozhatja egy gyakorlatlan kerékpáros számára. A KRESZ totó kitöltése utána, az ilyen helyzetekre próbáljuk felkészíteni őket. Előzzük meg a bajt!

A pálya kiegészül egy drog és alkohol prevenciós célú ügyességi játékkal is, amelynek célja, hogy megismertesse a bódult állapot kontrolvesztésének érzetét a gyerekekkel speciális szemüvegek segítségével. A feladat ugyan játékos, de mégis célravezető, hiszen gyorsan rávezeti a használót arra, hogyan tévedhet a látás például.

Programunkat kiegészítettük még kézműves foglalkozással, ahol a fiatalok saját maguk készíthették el egyedi kerékpárláncból készült kulcstartójukat, nem kevésbé volt népszerű a csillámtetkó főképpen a lányok körében. 

Volt még triál kerékpáros fellépő is Majoros Jánosnak köszönhetően egy igen látványos bemutatónak lehettünk részesei.

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a rendezvényen, reméljük azok is hasonlóan kedvüket lelték akik bekapcsolódtak ezen színvonolas, de mindamellett nagyon családias programba, köszönjük a meghívást.

További fotók itt:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

csütörtök, 2021, június 3