BringaPiknikkel indult a nyár

Főleg két keréken tették meg az utat a május 12-én piknikezők. A Bringa Sziget szervezésében induló rendezvénybe körülbelül 1000 bringás kapcsolódott be.

A családosoknak és kis bringásoknak már korán reggel elindultak a programok. A Kossuth térre kilátogatókat a rendőrség által végzett kerékpárváz regisztráció, monocikli bemutató és természetesen KRESZ-pálya várta. Az Zöld Kerék Alapítvány Bringa SULI-ja most főleg a kisebb bringásokra koncentrált.

A pályát időre teljesítők kisebb jutalmakat vehettek át, de kisorsolára kerülte jópár futóbicikli a Bringa Ovi jóvoltából.

 

10.00 órakkor az ünnepélyes indítást követően rendrőségi felvezetéssel, biztonságosan juthattak el a kerékpárosok a város határáig. Innen az első frissítési pontig már csak 1-2 kilométert kellett tekerni. Ott gyümölcsöt és folyadékot vételezhetett aki szükségét érezte.

 A piknikezők szép számmal foglalták el a frissítési pontokon felül az út közbe eső fagyizókat és vendéglátó helyeket is.

A rendezők még egy ilyen frissítési pontot felállítottak a Rakamazt és Tokajt összekötő híd lábánál található (helyiek által) teknősnek becézett épület előtt.

A program második fele a Fesztivál Katlanban folytatódott egészen 16.00 óráig.

A kerékpárokat ingyenes megőrzőben lehetett leadni. A kapott jegy birtokában pedig mindenki részt vehetett a tombolasorosoláson. A nap hátralévő részében a Gabitriál produkciói, és meghívott együttes szolgáltatta a főporgramot.

A katlan saját bárja további frissítők vételelzésére is lehetőséget adott. A katlan előtt kisebb gasztro forgatag volt látható, sajt, hús stb kóstolási lehetőségekkel. A tokajba látogató piknikezők ezen felül jól láthatóan bejárták a környéket és feltöltötték az ottani vendéglátó helyeket is. A bringások 2-3 óra eltöltése után hazaindultak, szabad programban, ki lábon,

ki kerékpáron, ki vonattal, ki yachtal.

 

Köszönjük a szervezőknek a befektetett megannyi munkát. Reméljük, hogy hagyományteremtő módon, jövőre is találkozunk a Kossuth téren, ahonnan együtt tekerünk Tokajig.

 

Címkék, kulcsszavak: