Az ország tetejétől a tündérmesébe illő Ilona-völgyig

Az ország tetejétől a tündérmesébe illő Ilona-völgyig Sok természetjáró szerint a Mátra Kékestetőtől keleti irányba húzódó főgerince az ország legszebb hegyi hullámvasútja. Talpalatnyi tisztások, izgalmas kilátópontok, hatalmas erdőségek, szakadékokkal szegélyezett ösvények gazdagítják ezt a pompás vidéket. Ismét felkerekedünk, hogy egy lebilincselő, újabb túránk alkalmával Kékestetőről Parádfürdőre tartva megcsodálhassuk,milyen szépségeket rejtenek a mátrai erdők. Letekintünk a Sas-kő sziklameredélyéről, lelógatjuk lábunkat a Disznó-kő pereméről és az Ilona-völgyi vízesés zuhatagába gyönyörködünk. Tartsatok velünk, barangoljunk együtt a hegyekben!

Az ország tetejétől a tündérmesébe illő Ilona-völgyig

Sok természetjáró szerint a Mátra Kékestetőtől keleti irányba húzódó főgerince az ország legszebb hegyi hullámvasútja. Talpalatnyi tisztások, izgalmas kilátópontok, hatalmas erdőségek, szakadékokkal szegélyezett ösvények gazdagítják ezt a pompás vidéket. Ismét felkerekedünk, hogy egy lebilincselő, újabb túránk alkalmával Kékestetőről Parádfürdőre tartva megcsodálhassuk,milyen szépségeket rejtenek a mátrai erdők. Letekintünk a Sas-kő sziklameredélyéről, lelógatjuk lábunkat a Disznó-kő pereméről és az Ilona-völgyi vízesés zuhatagába gyönyörködünk. Tartsatok velünk, barangoljunk együtt a hegyekben!

A túra során lehetőség nyílik majd a Kékestetőn való elidőzésre, érkezés után egy óra szabadprogram keretébe. Igény szerint fel lehet menni a toronyba a fantasztikus körpanorámát megtekinteni, fotózkodni az ikonikus nemzeti színűre festett magassági pontot jelző kő mellett, vagy csak egyszerűen egy kávé mellett élvezni a friss hegyi levegő jótékony hatását. Valamint a rövid túra résztvevőinek Parádfürdőn a Cifra istálló kocsimúzeumába is látogatást lehet tenni.

Táv: Hosszú túra 14 km
Rövid túra 6km
Nehézség: Könnyű túra, 200m szint, mivel inkább többnyire lejtő, így a túra nem megerőltető.

Időpont: Március 28. szombat

Időtartam: Reggel 7.00 Egyház utcai parkoló – 20.00 Egyház utcai parkoló

Létszám: minimum 35 - maximum 50 fő.

Költség: 4900 Ft, mely az utazási és túravezetési költséget tartalmazza.
További költség: Tv torony kilátó látogatása ( opcionálisan választható) 700Ft,
Cifra istálló kocsimúzeum ( opcionálisan választható) 600Ft

Jelentkezési határidő: 2020. március 25. szerda

Helyedet csak a részvételi költség befizetésével biztosíthatod. Jelentkezés:
Regisztrációs lap:https://forms.gle/8WzDxDfb9VdRPvmW8
zoldkeroprogram@gmail.com ra írt emaillel

Személyesen minden hét csütörtöki napon 15,30-16,30-ig. Nyíregyháza, Arany János u. 7. szám alatt az irodába.

Utaláshoz adatok:
4900 Ft
Zöld Kerék Alapítvány
68800099-13003962
Takarékbank Zrt.
Közlemény: Jelentkező neve, 03.28. (a túra időpontja)

Javasoljuk, hogy a részvételi szándékot mihamarabb jelezd, mert a szabad helyek gyorsan elkelnek. Ezt követően már csak tartalék listát tudunk felajánlani.

Természetesen alakulhat úgy, hogy nem tudsz részt venni a túrán, és nem tudod másnak átadni a lehetőséget. Ilyen esetben jelezheted nekünk lemondásodat, mi pedig befizetett költséged 50%-át visszatérítjük.

Lemondási határidő 2020. március 21. szombat

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltozás jogát fenntartjuk. Javasolt megfelelően réteges ruházat, kipróbált, kényelmes lábbeli, legalább 1 liter folyadék (a túra során nem lesz lehetőség vízvételezésre).

Váltócipő használata a buszba való beszállás feltétele! ;)

Naptár dátum: 

péntek, 2020, március 6