Túrabottal a hó és jég birodalmában

Kegyeikbe fogadták az égiek az év első túrájának résztvevőit 2017. január 29-én, mert a legszebb arcát mutatta a téli Zemplén.

Óhuta legpompásabb kilátóhelyeit kerestük fel túránk során. Kezdtük a Babuka-tó pici, de annál varázslatosabb mesevilágával.

Utunk következő helyszíne a Pálos kolostor rom és Könnycsepp-tó volt, ahol ragyogó napsütésben fogyaszthattuk el nemcsak a szendvicsek hőmérséklete miatt hideg ebédünket. Innen tovább törtük a hegyen az előttünk még alig érintett 20-30 cm mély hóban az utat, míg elértünk a Barát-pihenő lenyűgöző panorámájával megajándékozó pontjához.

Napunk utolsó állomása a Kis-Királyos hegycsúcsa lett, ahonnan egy újabb szemszögből csodálhattuk meg a falut és az Óhutát körülölelő hegyeket.

Hiába röpködtek körülöttünk a súlyos mínuszok egész nap, a mozgás, a hegyre fel és hegyre le, a jó társaság egész napra biztosították a résztvevők kellemes hőérzetét.

A városi szemnek szinte ismeretlen, hóval borított, csillogó kristályként ragyogó hegyek és rétek, fenyők, fák és bokrok lenyűgöző élményét nem felejtjük egy életre!                                                     

                                                                                                                                    Ilus

                                                                                                 

További fotók: 

Péter Tibor fotói: 

Címkék, kulcsszavak: