Táncoltunk az utca kövén

Több mint indián nyári időjárást fogtunk ki 2023.09.09-én kerékpártúránkon, amikor is Tokajba tekertünk el. A kedvező napsütéses idő kicsalogatta a bringásokat ismét, szép számban csatlakoztak hozzánk még menet közben is, így 41 fővel éltük át ezt a nagyszerű dallamoktól hangos napot.

Mivel a meleg kínálta a lehetőséget első megállóhelyünk, természetesen egy fagylaltozónál volt, ahol ki-ki kedvenc ízével frissíthette magát. Utunkat folytatva Rakamaz felé, még egy szusszanásra megállt csapatunk, de nem raboltuk feleslegesen az időnket, mert számos fellépő várt még aznap ránk.

Rakamazon a Jonagold Almafesztiválon és Városnapon az Egészségfejlesztési Iroda Nyíregyházi Járás munkatársai általános egészségi állapot felmérést végeztek túrázóink körében.

Mindenki megtudhatta mennyire fitt és nem csalódtunk javarészt az aktívan élők jól karbantartott egészségi állapotával rendelkeztek résztvevőink. A települést elhagyva a hídról megcsodáltuk az Aranyosi-árok és holtág gyönyörű vízi világát.

Tokajba érve szabadprogram keretében pár óra barangolásra nyílt lehetőség, amit kedvük szerint használtak ki bringásaink. Voltak akik nem tikkadtak ki az odaút során, még éreztek magukban annyi erőt, hogy megkerüljék a hegyet. Míg mások inkább egy hűvöset nyújtó teraszon ülve pihentek meg, fogyasztottak el egy laktató ebédet. Akadtak olyanok is akik a Tokaji Utcazene Fesztivál egyes állomáshelyeit keresték fel, hallgatták meg a különböző zenei stílusok előadóink produkcióit.

  

Itt aztán mindenki megtalálhatta a neki tetszőt, s ha kellően talpalávalónak ítélte meg, akár táncra is perdülhetett. Összeségében, kár lett volna ezt a csodálatos időjárást nem kihasználni, s úgy érezzük amit lehetett kihoztunk ebből a forró, pezsgő napból.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

További fotók a képre kattintva:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2023, szeptember 9