Szívvel készült szívecskék

Ez alkalommal nem a megtett kilométerekre fektettük a hangsúlyt, hanem az alkotás kapott nagyobb szerepet. Készülvén az anyák napjára, mi is előálltunk egy kézműves ötlettel és közös bringázásra szólítottunk kicsiket és nagyokat. Lehetőség nyílt a kezdő kerékpárosoknak is becsatlakozni programunkba, hiszen ma csak 30 km volt a táv.

Jöttek is szép számmal, kis és nagycsaládosok egyaránt, fiatalok és az idősebb korosztály is képviseltette magát. 42 fős csapatunkkal tekertünk Nagyhalász-Homoktanyára, útközben a Mága-hídnál megálltunk a Lónyai-főcsatorna partjánál szusszanni egyet. A vízpart mellett mindig érdemes elidőzni egy kicsit, nézegetni a vízi világ rejtekeit, megcsodálni madarait, növényeit. 

   

 

Megérkezvén Homoktanyára a  Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesület várt minket ízletes ebéddel. Kolbászos, virslis paprikás krumpli volt a menü, még repetára is lehetőség nyílt, amivel többen is éltek, mely a szakácsot dicséri. Ezúton is köszönjük nekik a vendéglátást és hogy helyszínt kaptunk programunk megvalósításához.

  

Ebéd után a nyarat idéző nagy melegben, maradtunk a hűvöst adó árnyékban és hamar kezdetét vette a játék. Mint a szórakozott ember kerestük a kulcsot, aztán hogy nézel ki felkiáltással öltözködős játékkal folytattuk, majd a kezek párját kerestük meg, végül pedig aki nem lép egyszerre feladattal zártuk a vetélkedőket.
   

Mondanunk se kell, mindegyik játék önfeledt szórakozást hozott az amúgy is verőfényes napunkba. Csillogtak a szemek, hömpölygött a kacagás a levegőben, egy szóval felszabadultak voltunk.

    
Ezután kezdődött az anyák napi kézműves foglalkozás szintén a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesület jóvoltából, a szorgos kezek között fürgén járt a tű, szebbnél szebb varrott szív munkák készültek, bár olykor a cérna befűzése nem volt egyszerű feladat, de azt is megoldottuk.

 

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.  

További fotók a képre kattintva:

Angi fotói:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2023, május 7