Szivacs kockák, könyvjelzők és küllőprizmák

A napocska vidáman sütött a többnapos eső után 2017. 09. 22-én az Európai Autómentes Napon Nyíregyházán.

Családias hangulatot varázsoltunk a Váci Mihály Művelődési Központ előtti térre. A gyerekek középen játszottak, körben sátrak színes kavalkádja. 20 szervezet képviseltette magát sokféle programmal, kedvezményekkel, tanácsadással. Volt itt vércukorszint-mérés, KRESZ totó, kreatív kézműves foglalkozás, ingyenes könyvtári beiratkozás, kerékpáros kulcstartó készítés. A Bringa Suli és a mászófal a tér melletti lezárt parkolóban kapott helyet.

Itt voltak a gyermekek kedvencei a „görkoris pónik” is, melyeken vidáman gurultak.

 

A Katica bábszínházzal kezdtük a programot, őket követte a Jenei Mediball csapat bemutatója,

  

majd Majoros János TRIÁL bemutatóját csodálhattuk meg.

 

Népes csapattal a színpadra lépett a Street Dance School, majd Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere, Vinnai Zsolt, a ViniBike Egyesület elnöke és Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány vezetője köszöntötte a jelenlévőket.

 

A Bringára Nyíregyháza programban a nyeregbe pattantak a résztvevők, és elgurultak a Bujtosi tóhoz, ahol meglepetésként minden résztvevő egy csengőt kapott.

 Tibor Péter fényképe.

No és már csak az eredményhirdetés és a tombola maradt hátra, ahol értékes díjak találtak gazdára, valamint két szuper bringa is.

 

A pörgős napot stílszerűen egy salsa táncbemutató zárta.

 Péterné Éva Kopacz fényképe.

Mindenkinek köszönjük aki eljött, reméljük jól érezte magát. Találkozzunk jövőre ilyenkor, ugyanitt!

Morgósi Zsolt fotói:

 

Tokár Róbert fotói:

 

A támogatóknak köszönjük, hogy segítették a rendezvényt!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, BringaSziget, Jósa András Múzeum, Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Nyíregyházi Rendőrség, Europe Direct, Nagyhalászi Eszterlánc Egyesület, ViniBike Egyesület

Címkék, kulcsszavak: