Szent Iván éj újratöltve

Ez alkalommal cserben hagyott minket kissé az időjárás. Sajnos a június 23-ra tervezett Szent Iván éji kerékpártúránkat az országos zivatarlánc szétmosta. Június 28-ra esőnapot tűztünk ki, ami annyiból bizonyult szerencsésebbnek, hogy csak késő délutánig volt eső, jég kíséretében. Ezért itt és most külön dicséret jár annak a több mint 100 embernek akik mégis úgy döntöttek az estét kerékpározva töltik.

 

 Próbáltuk megújítani ezt a már hagyományosan visszatérő programunkat, ezúttal Nyírszőlős felé másik útvonalon hagytuk el a várost. Természetesen igyekeztünk a biztonságos kerékpárutak mentén kijelölni a nyomvonalat, többek közt azért is, mert ezen túráinkon nem a megtett kilométer a fő hangsúlyos, hanem egy baráti légkörű nyár esti laza tekerés a cél. Különleges látvány a megannyi lámpa fénye, mint  a szentjánosbogarak, hosszú sorban kígyózunk az autóút mellett és jóérzéssel tölt el minket amikor  szimpatizáló autósok kürtjeikkel jelzik tetszésüket.

A sóstófürdői szökőkúthoz érve megálltunk a fényeffektekkel kísért magasratörő vízsugarakban gyönyörködni, majd hamar továbbgurultunk. Ugyanis a sötétség beálltával a hőmérséklet is erősen csökkent, így nem csak frissítő volt a levegő, de bizony néhányunk kifejezetten didergett. Igyekeztünk hát fölmelegíteni magunkat, ki nyeregbe pattanva az otthon melegét választva tekert haza, míg mások a Sóstói Múzeumfalu Szent Iván éji szintén esőnapi programjába kapcsolódtak be. Hiszen a tűzugrás izgalmai felfűtik a testet, sőt az azt követő közös táncban kimondottan ki is lehetett melegedni. Jövőre bepótoljuk, a fülldet, romantikus nyáresti tekergőzést....

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

További képek a fotóra kattintva:

További képek a fotóra kattintva:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

csütörtök, 2023, június 29