Nyár a Dunakanyarban

A Dunakanyar megannyi szépséget rejt. Ezért döntöttünk úgy, idén ismét arra vesszük utunkat és most a túlpartot fedezzük fel Zebegény környékén.

Festői környezetben töltöttünk el 5 napot változatos programokkal.

Ellátogattunk az ezer éves írott történelemmel rendelkező Vácra, a kultúra városába, ahol számos emlékművet, templomot, többek között a  székesegyházat, és  múzeumot néztünk meg.

Így tartalmasra kerekedett napot tudhattunk magunk mögött 60km tekeréssel a Duna mentén. Másnap szintén a Dunakanyart csodáltuk meg, csak más perspektívából. Ezen a napon gyalogtúrát szerveztünk, mely minden várakozáson felüli panorámával ajándékozta meg a csapatot. Igaz, ezért keményen meg is kellett küzdenünk, hiszen a terep  több helyen is nehezített volt, de nem bántuk a látvány mindenért kárpótolt.

Következő nap Esztergom város és kenuzás volt betervezve, sajnos az időjárás a kenu programot keresztülhúzta, így megtapasztalhattuk kitartó esőzésben milyen tekerni. És megállapíthatjuk, kibírható, ahogy mondani szokták nem vagyunk cukorból :D

Utolsó napra már csak a hazautazás maradt, ismét szép élményekkel gazdagodott a csapat, s magunkkal hozhattuk  ennek a hangulatos vidéknek a varázsát emlékül.

Képek: 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

kedd, 2019, július 30