Kilométerek és hegyek

Ismét határon átnyúló kerékpáros programot szerveztünk 2022.09.03-án a szlovákiai Borsiba tekertünk ki elszánt, lelkes csapatunkkal egy kiválót teljesítménytúrázni.

Ámbár az előző napi egész napos hűvös idő és az esőzés sem tűnt túl bíztatónak, sőt másnap is szemerkélő esővel indult a reggel, mégse tudta eltántorítani résztvevőinket. Évről évre visszatérő programunk a Szlovákiában lévő Borsiba való kitekerés közel 160 km megtétele egy nap alatt. Indulásra az időjárás is kialakult, a többréteg ruházatból az első pihenőnél a táskákba került, kividult a nap is, így semmi sem veszélyeztette az  élvezetes bringázós napot. Igen kiváló tempóban haladva hamar elértük Balsánál a kompot és a fenséges Tiszában  gyönyörködve a túlpartra kelve Sárospatakot vettük célba.

Egy rövid pihenőt követve máris tovább gurultunk Sátoraljaújhely felé, hiszen egy finom ebédmeghívás várt ránk.

A főtéren egy terasz árnyékában elfogyasztott kiadós étkezés után hamar nyeregbe kellett pattani, mert ahogy mondani szokták jó társaságban rohan az idő és most sem volt ez másképpen, a határ másik oldalán Borsiban lévő Rákóczi kastély felé folytattuk utunkat. A szépségben megújult kastélyban tett látogatás után még megálltunk egy rövid frissítésre és beszélgetésre a helyi kofolát és vágott sört is megízlelni.

Majd innen ismét Magyarország irányába gurultunk tova, lenyűgoző panorámát nyújtott útközben a környező hegyek látványa. Visszaúton megálltunk még  Karos településénél található honfoglaláskori temetőt és az emlékparkot megtekinteni és a lábunkat egy kicsit kinyújtóztatni.

A hosszúra nyúlt nap egy különleges naplementével is megajándékozta még a csapatot, ezzel koronázva meg az élményekben és látnivalókban gazdag, vidám hangulatú teljesítménytúránkat. 

Ezúton is köszönjük a Vinibike KSE támogatását az ebédmeghívást és az ingyenes belépőket!

További képek a fotóra kattintva:
Heni és Tündi fotói:

Csaba fotói:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2022, szeptember 4