Kerékpárral a Lónyai csatorna mentén Demecserig

A Lónyai főcsatorna mentén bringáztunk évadnyitó túránkon 2019. április 6-án Demecserig. Odafelé, ahol lehetett aszfalton haladtunk, visszafelé terepkerékpáros üzemmódba váltva gurultunk a töltésen.

KÉPEK

Reggel 9 órára szép számmal gyűltek a bringások Nyíregyháza főterén. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa a jelen lévők között ajándékcsomagokat sorsolt ki, majd körülbelül 35-en indultunk el szombaton egy kis tavaszi kerekezésre.

Nagyhalász irányába haladtunk, majd a Kemecsei útra tértünk rá. Itt egészen Demecserig haladtunk. A településen rövid megállót tettünk, beindult a zsíros kenyérgyártás, mely egy előre szervezett program volt. A jó hangulatú, beszélgetés ebédet, egy pohár kávéval, csokival, ki mivel koronázta meg a helyi presszóban, majd visszaindultunk immár a földút irányába. A csapat itt több felé vált, annak megfelelően ki vállalta a terepi környezet nehézségeit a tájért és ki döntött inkább a kellemesebb aszfalton hazagurulás mellett.

A terepet választóknak nem volt egyszerű dolga. A töltéskorona jóformán földúttal se rendelkezik, ahol pedig igen, ott inkább homokos, vagy zúzottköves. De a táj mindenkép megérte a fáradalmakat, többször állták utunkat 100 méteren belül őzek és csodálatos volt a környezet is.

A nagyhalászba vezető Kemecsei elágazásnál a különvált csapatok váratlanul, de nagy üdvrivalgások közepette ismét találkoztak és együtt gurultak vissza kiindulási pontunkra. 

Utunkat a vártnál kevesebb felhő és eső szegélyezte, de azért a természet gondoskodott arról, hogy meglegyen a sarazás élménye. :D

 

Képek: 

Címkék, kulcsszavak: