Kerékpárral 7 határon át- Nyíregyháza-Szatmárnémeti

Határon átnyúló, nemzetközi kerékpáros szervezetek bevonásával zajlik következő túránk. Románia északnyugati részén, a Szamos folyó partján fekszik Szatmárnémeti, tipikusan alföldi település, ami Szatmár megye legnagyobb városa és egyben a megyeszékhelye is. Ez a partiumi terület is jócskán tartogat érdekes látnivalókat, jelentős történelmi emlékhelyeket, gyönyörű templomokat, ráadásul számos híres magyar írónk és költőnk a megyében nőtt fel vagy ide járt iskolába. Egy három napos kerékpáros program, melyre korlátozott számban még van lehetőség jelentkezni.

(A rendezvényen való részvétel meghívásos alapon történik, részükre térítésmentesen biztosítjuk a szállást és kétszeri étkezést.)

A túra 2022.08.26.-án 8:00-kor indul Nyíregyháza Kossuth-térről.

1. nap (aug. 26. péntek)
Útvonal : Nyíregyháza-Nagykálló-Kállósemjén-Nyírbátor-Nyírmeggyes-Mátészalka-Nyírcsaholy-Nagyecsed-Tyukod-Porcsalma-Pátyod
Túratáv: 91 km
Szállás: Pátyodon a Csillagház vendégházban, illetve 2500 Ft/fő/éj áron sátorozási lehetőség. A vendégház kapacitását megtöltöttük, jelenleg már csak sátorozásra van mód.
Étkezés: első nap este vacsora bográcsban készült körömpörkölt, sertéscombbal. 1500 Ft
Program: Érkezés a szállásra kerékpárral a késő délutáni órákban, este közös beszélgetés, étkezés.

2. nap (aug. 27. szombat)
Útvonal: Pátyod-Csengersima-Szatmárnémeti-Csengersima-Pátyod
Túratáv: 60 km
Szállás: Pátyodon a Csillagház vendégházban, illetve 2500 Ft/fő/éj áron sátorozási lehetőség. A vendégház kapacitását megtöltöttük, jelenleg már csak sátorozásra van mód.
Étkezés: második nap vacsora töltött káposzta 1500 Ft
Program: Szatmárnémeti látnivalói (Római Katolikus Székesegyház, Püspöki Palota, Pannónia Szálló, Várdomb utcai zsinagóga, Tűzoltótorony, Északi Színház)

3. nap (aug. 28. vasárnap)
Útvonal: Pátyod-Porcsalma-Tyukod-Nagyecsed-Nyírcsaholy-Mátészalka-Nyírmeggyes-Nyírbátor-Kállósemjén-Nagykálló-Nyíregyháza
Túratáv: 91 km
Étkezés: önellátóan
Program: Szállás elhagyás, utazás haza kerékpárral

REGISZTRÁCIÓ
Részvételi szándékodat legkésőbb aug. 10.-ig jelezd emailen : zoldkeroprogram@gmail.com vagy Kazai Béla 06 70 220 3885 telefonszámon.
Határátlépéshez érvényes személyi igazolvány szükséges.

A program  a „ Kerékpárral 7 határon át" programsorozat keretében, a Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával  valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltoztatás jogát fenntartjuk 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

kedd, 2022, augusztus 2