Káprázatos állatvilág

A kedvezőtlen esős idő sem tántorította el csapatunkat a mai túrától. Szép számban összegyűltünk, többünk bőrig ázva érkezett, de szerencsére a jó kedvét senkinek nem szegte ez a kellemetlenség.

A Sóstói tavakhoz tekerni mindig nagyszerű kikapcsolódás bármelyik évszakban kiváló úticél lehet, most azonban nem csak eme nagyszerű helyet kerestük fel. A Sport Mindenkié Egyesületnek köszönhetően kedvezményes áron a Nyíregyházi Állatparkban is látogatást tettünk. 

Ismét szembesülhettünk azzal, hogy földünkön milyen káprázatos, és változatos a növény és állatvilág. Egy-egy élőlény megjelenésében már már felülmúlja a legélénkebb fantáziát is úgy színek mint formák tekintetében. A természet a legszebb és a legfurább lényeket is megalkotta.

Mind mind maga a misztikum, lehet tökéletes és abszurd, fenséges és félénk , jámbor és vad, törékeny és szilaj, csúcsragadozó és áldozat.

Hosszú órákon át lehet vizsgáló, kiváncsi szemekkel szinte testközelből ismerkedni hazai és  távoli vidékek egoztikus állataival, figyelni őket és keresni a megfejthetetlenre a választ. Hiszen az élet, legyen is annak formája bármilyen változatos, az maga a csoda.

Egy a témához illő nagyon aktuális és időszerű gondolatot osztanék meg veletek:

 „Ha gondoskodunk a természetről, a természet is gondoskodik majd rólunk.” 

                                                                                                   (Sir David Attenborough )

 

A program a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség Tekerj a Zöldbe! programsorozatában valósult meg.

További fotók a képre kattintva:

 

 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2021, szeptember 18