Hősies küzdelem az elemekkel

Különleges túránk volt 2019. április 19-én, hiszen vonattal és kerékpárral jutottunk el Boldogkőváraljára.

Több mint 50 résztvevővel már a vonatos utazás is kalandos volt, különösen a kerékpárok elhelyezése kívánt némi logisztikát.

 

Kényelmes utunk Mezőzomborig tartott, innen kerékpárra szállva vágtunk neki az előttünk álló hol kisebb, hol egészen nagy kihívást jelentő domboknak.  A természet kissé megtréfált minket erős szembeszelet kaptunk a hegyi menethez.

 

Csapatunk kitartóan haladt célja felé, ki könnyebben ki nehezebben vette a többszörös akadályt. A várba sajnos időhiány miatt, a lassabban haladóknak nem sikerült bemenni. Egy rövid ebédidőt tartva ismét folytattuk utunkat, immár az Aranyosi völgy felé kanyarodva a fák jótékonyan védtek minket a széltől. Festőien szép tájon áthaladva, időnként a fák között csodálatos magaslati panoráma tárult elénk a Zemplén szépségeit megmutatva.

   

Ez a szakasz lehetőséget nyújtott a lejtő adta előnyök kihasználására, suhanva hagytuk magunk mögött a tájat. Hamarosan elértük Tokajt, ahol még időnk engedte, így  a helyi lángost megkóstoltuk. Itt szétváltak útjaink, hiszen  volt aki vonatra szállva tért haza, akiben pedig még maradt annyi energia az Nyíregyházig tekert.

                                                                                                                     Harászi Enikő

Benkei Kornél fotói: 

 

Címkék, kulcsszavak: