Hímes tojás és kölni a bicajtáskában

Az időjárás feladta a leckét az idei első bicajtúra résztvevőinek, hisz minden előrejelzés esős időt mutatott. Ennek ellenére 2018. március 30-án kezdetét vette a Húsvéti kirándulás. Monok felé vettük az irányt, közlekedési eszközök számtalan variációját igénybe véve.

A legbátrabbak végig két keréken gurultak, voltak akik kombinálták a acheter cialis sans ordonnance bicajt a vonattal, és négykerekű jármű is szerepelt a repertoárban.

Az első csoportos találkozó Tarcalon történt, ott csatlakozott a vonatos társaság a bicajosokhoz, s onnan együtt gurultunk Szerencs felé.

Szerencs számtalan látnivalóval halmozott el bennünket….! Meglátogattuk a turisztikai központot, ahol gyerekkorunkba repültünk vissza a régi játékok kiállításán. Veterán motorokat, színpompás pillangó gyűjteményt, Kiss Roóz Ilona kerámiákat és csokoládé szobrokat csodálhattunk meg.

   

A vár felkeresésével a Rákócziak újabb zempléni rezidenciáját ismertük meg, ahol bepillantást nyertünk a korabeli életbe, illetve egy nagyon gazdag és látványos képeslap gyűjtemény darabjai közt csemegézhettünk, igazán érdekes példányok által estünk ámulatba.

  

Szerencset elhagyva lassan feltárultak előttünk az első hegyvonulatok, volt is kétségbeesés, az első emelkedőknek minden erőnket összeszedve estünk neki, s a véget nem érő hegymenetek, vagy inkább dombmenetek feladták a leckét a téli punnyadás után először bicajra ülőknek. A kitartás meghozta eredményét, Monokra elmondhatatlanul boldogan gurultunk be, s a nagyon szép szállásunk elfoglalása után tettünk egy sétát.

Monok hihetetlenül gyönyörű fekvésű település, pazar kilátás nyílik a Zemplén vonulataira. Csodálattal ámultunk az egymás után felsorakozó hegyek látványán. A faluban az ódon épületek, a dimbes-dombos utcák varázsoltak el. Közös főzés és a vacsora elfogyasztása után következett az elmaradhatatlan játék, ami után kifejezetten jól esett a pihenés. Másnap reggel esőre ébredtünk, ami csak azért nem vette kedvünket, mert Monok számtalan értékével volt időnk alaposan megismerkedni. A település híres szülötte Kossuth Lajos, elsőként az ő szülőházát kerestük fel.

  

A tárlatvezető nagyon sok érdekes információt osztott megvelünk. Mire a látnivalók végére értünk, az eső elállt, bicajainkat felmálházva vidáman indultunk az útra, hisz ami tegnap emelkedő volt, az mára lejtő lett! Könnyedén gurultunk le Szerencsig,

Tarcalon pedig hatalmas meglepetésünkre babgulyás ebéd várt bennünket. Húsvét lévén természetesen az idén sem felejtkeztek el a fiúk a locsolkodásról, és persze a lányok sem a csokitojásokról!

Az év első próbáját kiálltuk, a Zemplén újabb csodáját ismerhettük meg, és végre újra együtt tölthettünk két napot a Zöld Kerékkel!

                                                                                                                      Kovács Ilona Klára

További fotók: 

Péter Tibor fotói: 

 

Címkék, kulcsszavak: