Előkerült a létra

Gondoltunk egyet és a 2024-es évet valami újszerűvel kezdtük. Nyomozós túrát szerveztünk, kipróbáltuk magunkat ebben is, résztvevő is akadt bőven.

Tökéletes kirándulóidőt fogtunk ki, minden összejött egy klassz szabadtéri programhoz, sütött a nap, nem fújt a szél, és a hőmérséklet is kedvező volt. Izgalommal kezdtünk neki a nyomozásnak, lelkes túrázókból nyomozókká váltunk és nekivágtunk az ügy felgöngyölítésének. Nagy erőkkel megkezdtük a helyszíni szemlét, nyomról nyomra haladtunk, tanúvallomásokat ellenőríztünk, bizonyítékokat kerestünk, alibiket vizsgáltunk meg, szemtanúkat kerestünk meg. Az eljárás során gombákat kellett azonosítanunk, magánlevelezésekbe tekintettünk be amiből sok kacagtató dologra is fény derült. Egy fa alá elrejtett bizonyítékot  az égtájak meghatározásaval sikerült meglelnünk.

      

Majd a vadkanok búvóhelyét kerestük fel, tobozokkal sikerült a morcos bandát megbékélni és az erdő éjszaki életéről súgva egy másik föld alatti bunkerhez vezényeltek minket, melyhez az utat egy térkép segítette. A helyszínen talált lábnyomok alapján kiderítette forró nyomos csapatunk kik volt jelen az éjjel e búvóhelyen. Kiderült az ügyben gyanúsított egyén is többek között, aki még azon az éjjel meglátogatta egy születésnapos kedves ismerősét, akinek bonbont is vitt. Az alibi helyesnek bizonyult, hiszen a kérdéses bonbonból még a detektíveknek is jutott az ünnepelt jóvoltából: 
                             

             
A nyomozás során az éjszakában vadászó bagolyt is kikérdeztük, nehéz volt felébreszteni a csengője madárhangok voltak, mely csak felismerésük után után szólalt meg.
Ez követően maga a rendőrfőnök adott utasítást egy kemény eligazítás után megkaptuk az azonnali cselekvésre a parancsot. Fel kellett egy szemtanút kutatni az erdőben, kaptunk rá öt percet, és fotóval igazolni a körzeti megbízottnak bemutatva. A téli erdőben igen nehéz feladatnak bizonyult de a végén csak készült egy fotó.
 

                
Alig teljesítettük a parancsot máris jött a következő utasítás a feljelentést tevőt újból meg kell hallgatni a lakásán. Kérdéses illetőt nem találtuk otthon, de a kapun hagyott egy üzenetet miszerint félreértés történt nem loptak el tőle semmit, időközben megtalálta a nyomozati tárgyat. Kárpótlásul vendégül látta a nyomozókat forralt bor, forró tea és sajtos ropi volt megterítve az asztalon.

 

További képek a fotóra kattinva:
Vegyes fotók:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2024, január 20