Dunakanyar - Zebegény - Vác - Esztergom - Visegrád

Július 24. 25. 26. 27. 28 együtt fedezzük fel a környéket, összesen 200 km-t kerékpározva, 12-20 km gyalogtúrázva és 12 km kenuval 5 nap alatt.

Dunakanyar - Zebegény - Vác - Esztergom - Visegrád

 

 

Július 24. Szálláshely elfoglalása (érkezés csoportosan vonattal, foglalt vagonnal Budapestig, majd onnan kerékpárral Zebegényig). Valamint egyéni módon: pl: autóval (5 autóig tud a szálláshely zárt parkolót biztosítani).

Odautazás:

- Vonatosoknak: Nyíregyháza vasútállomásról 5:24 kor IC Budapest-Nyugatiba, vagy sebes vonat a Keletibe
-Innen át kell sétálni pár perc alatt az Északiba és a Vác-Zebegény felé közlekedő személyvonatra kell átszállni

- Telekocsival (Oscar) 6:30 és 7:00, indulás Penny Parkoló. Végállomás Budapest Keleti PU. Onnan kerékpárral irány a Duna-part majd a Budai oldalon haladunk.

- Akik Budapestről kerékpárral mennének, azok bevárják egymást a Duna-parton. Végig, a lehetőségekhez mérten, kerékpárúton, és sétányon északnak tartunk a 11-es főútig amin kerékpársáv (eurovelo6) végig Szentendréig. Itt idő függvényében letérhetünk a régi városrészbe megpihenni, feltöltődni. Szentendréről a 11.-es Leányfalutól szakszokban, Tahitótfalutól teljesen kerékpárút vezet minket Visegrádig, ahol komra szállunk, hiszen szállásunk a kanyar északi oldalán fekszik. Zebegényig út csaknem egészében külön pályás kerékpárúton halad, csodás panorámával. (~65-70 km)

Program:

- Szerdán érkezünk Zebegénybe a késő délutáni órákban, szállást foglalunk és helyben barangolunk, vacsorázunk, maradék energia esetén elsétálunk a Zebegényi Kós Károly kilátóig (+1,5km oda). A szálláshely légkondicionált, 3 fürdőszoba, 2 konyha, kellemes, szép környezett, gondozott, parkosított udvarral. Van wifi, közös főzésre lehetőség egy fedett kerti konyhába akár. A közelben kisbolt ahol például a reggelit be lehet szerezni, a közeli településről komplett ebédet is kiszállítanak. Szálláshelyről elérhető egy kavicsos strand is.

- Csütörtökön Vácra tekerünk kerékpárral (26,7 km, 11.00 már ott lehetünk), városnézés, szabad program 16 óráig, majd visszaindulás a szálláshelyre.

- Pénteken Gyalogtúra a Dunakanyar hegyei és völgyei között A túra hossza: 12 km, időtartama: 5 óra, Szintkülönbség: 520 m fel, ugyanannyi le.

- Szombaton délelőtt, kerékpárral indulunk Esztergomba (a csapaton múlik, hogy Szobnál kompozással a rövidebb (13 km-es) vagy Letkés-Ipolyszalka felé a kb 35km es hosszabb utat választja amely érinti Szlovákiát majd Ausztriát). Esztergomban a kerékpárjainkat kenukra cseréljük - a kerékpárokat visszaszállítják a szervezők Zebegénybe - (ez alternatív program melynek költsége 2800 Ft/fő). Majd kikötünk és vacsorázunk.

- Vasárnap kompozunk és Visegrádot fedezzük fel kerékpárral, fellegvár, illetve a város egyéni preferencia szerint. Innen visszatérünk Zebegénybe és a vasútállomásról egyenesen Budapestre vonatozunk. Onnan pedig vissza, haza. Autósok egyéni preferenciájuk szerint indulnak. :)

Hazautazás:

Július 28. -án hazaindulás szervezetten együtt, vagy egyénileg. :)

Túravezetés, szállás, jó hangulat és a csodás emlékek az árban! ;)

A programköltség (pl kenuzás), étkezés, utazás egyénileg fizetendő.

 

További alternatív programok:

https://ilovedunakanyar.hu/dunakanyarlatnivalok/

 

Jelentkezés:

https://forms.gle/YCnvqsdhaZPoBQkT6

 

A programon mindenkinek saját felelősségére vesz részt. A résztvevő maga felel a közlekedési szabályok betartásáért és a megfelelően felszerelt kerékpárjáért.

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

péntek, 2019, július 19