Dombokon és két keréken a Partiumban

A Partiumban kalandoztunk két keréken 2019. június 8-10-ig a Kerékpárral 7 határon át! program keretében.

 A Zöld Kerék Alapítvány csapata Magyarországról, a Szabadság Vándorai Kárpátaljáról és a Kalandosok Céhe a Partiumból indult el a 300 km-es 3 napos kerékpártúrára.

 

Útjaink a Partiumi Székelyhídnál találkoztak, ahonnan népesre duzzadt csapatként bringáztunk szálláshelyünkre a termálfürdőjéről méltán híres Hegyközszentmiklósra.

A közös vacsora  elfogyasztása után megfáradt izmainkat a kellemes  vízben ülve lazíthattuk le, vidám hangulatú beszélgetések közepette.

Másnap Nagyváradot vettük célba. Igazi kihívásokkal volt a táj tarkítva, de a látvány  a dombtetőkön mindenért kárpótolt.

A magyar történelem máig fellelhető nyomait magán viselő Nagyvárad látnivalóival lenyűgözött minket, az impozáns épületek, templomok és terek. Nem hiába nevezik a Körös-parti Párizsnak.

Harmadnapra ismét kánikula várt minket, izzott a levegő az aszfalt felett. A csapatunk egységgé kovácsolódott, így fájó szívvel, de a viszontlátás reményében búcsút intettünk egymásnak és újból Magyarország felé vettük utunkat. 

Az itt szerzett emlékek és  élmények soha meg nem fakuló, sőt az idő múltával mind értékesebb és élénkebb képeként fognak megmaradni mindannyiunk szívében.

                                                                                                                                 Harászi Enikő

További képek: 

 

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat keretében,  az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Képek: 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

kedd, 2019, június 11