Áztunk és libáztunk

Szezonzáró kerékpártúránk olyan tipikusan őszi borús, csepergős időjárásban zajlott, így csak a legkitartóbbak jöttek el. A nyirkos, szitáló esős délelőtt azonban 19 főn nem tudott kifogni bevállalta a tekerést.

Ez alkalommal egy rövidebb távon kerékpároztunk, nem kalandoztunk túl messzire, inkább csak egy levezető beszélgetős túra jellege volt.

Természetesen mint máskor is, igyekeztünk az aktív testmozgást kultúrprogrammal kiegészíteni, most a Sóstói Múzeumfalu Márton-napi rendezvényébe kapcsolódtunk be. A kedvezőtlen időjárás ellenére bőven akadt látogatója az eseménynek, mely látványos és szórakoztató volt, házias vendéglátás, finom lilahagymás zsíroskenyérrel és borral kínálták a vendéget e napon.

  A műsort falusi vásározók portékája színesítette, volt ott libás ételek kóstolója, kemencében sült finomságok, az ősz elmaradhatatlan étke sültök és sültalma is kapható volt.

       

Láthattunk kovács és kádárbemutatót, mely munkálatot igen közelről szemügyre is vettünk, s közben testünket melengetve, a  tűz köré gyülekeztünk. S hogy ne fázzunk meg, ki így, ki úgy egy kicsit kimelegedtünk.

  

Voltak akik a táncház hívogató szavának engedve ropták a táncot, míg mások forró italokkal védekeztek a hideg ellen. Megnéztük a nap főszereplőit is a libaszépségverseny indulói ott totyogtak a látogatók között, és a nézelődők szavazhattak is a leginkább tetszetős gúnárra. Sajnos az eső nem tágított, így hamarosan nyeregbe szállni kényszerültünk. 

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg. 
 

További képek a fotóra kattintva:
Angi fotói:

Tibi fotói:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2023, november 11