Februári malacságok
Bár a napocska lágyan cirógatta arcunkat, de a hőmérő higanyszála nem nagyon akarta a mínuszos tartományt elhagyni. Csapatunkat az sem zavarta, hogy szembe széllel indultunk neki a laza bemelegítő tekerésnek. Nyírszőlős felé vettük az irányt, kerékpárúton haladva beszélgetésre is lehetőség nyílt, így se perc alatt azt vettük észre sokasodnak a parkoló járművek körülöttünk, mert megérkeztünk az esemény színhelyére a Sóstói Múzeumfaluba.
Hamar elvesztünk a forgatagban, az ínycsiklandozó illatok már messziről csalogatóak voltak.
Volt itt minden mi szem szájnak ingere, hagymás vér, toroskáposzta, hurka, kolbász a disznóvágás legklasszikusabb ételein túl más finomságokat is kóstolhattunk. Mint a híres szabolcsi töltött káposzta, de az aranyló sertéshúsleves gazdagon is jól át tudta melengetni a fagyoskodó testet. És ha már a test felmelegítésénél járunk az elmaradhatatlan forralt bor és házi pálinka is minden udvarhelyen megtalálható volt.
A kiváló gasztronómiai élményeken túl a kultúra is teret kapott vásári komédiások szórakoztatták a közönséget és a hagyományőrzésnek megfelelően néptánc bemutató is volt. A táncoslábúak akár be is csatlakozhattak.
De nem csak a szokásos disznótoros kellékeivel találkozhattunk vásári kirakodók kínálták portékájukat, így mindenki tetszése szerinti vásárfiát szerezhetett be.
Természetesen a jó hangulatról is gondoskodtak az egyes portákon zenészek biztosították a talpalávalót. Színes, mozgalmas programot zsebelhettünk be első kerékpártúránkon.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.