Téli varázslat Lillafüreden

Február 8-i túránk állomása egy igazán különleges hely, ahol már talán sokan jártunk, de éreztük, hogy ide visszatérnénk minden évszakban. Irány Lillafüred!

Palotaszálló, Hámori-tó, Szinva-patak. Kiejteni is szép ezeket a mindenki számára ismerősen csengő szavakat. Téli álmában megcsodálni a meredek sziklafalak közé álmodott palotaszállót, igazi kiváltság.
Állj ott, ahol egykor Kazinczy Ferenc, Petőfi Sándor, József Attila állt, járjuk be együtt a vidéket, sétáljunk együtt a Hámori-tó partján, ahol a Meseautó című filmet is forgatták.

Magyarország legnagyobb vízesése, Diósgyőri vár, Gulicska-tető, Fehér-kő kilátó pont, Erzsébet sétány, Fazola sétány, függőkert, hogy párat említsünk az érintett látnivalók közül.

A túra után még lesz idő saját tempóban a Hámori-tavat, a Palotaszállót és annak környezetét felfedezni, felmelegedni egy jó teától, kávétól, helyi specialitásokat megkóstolni.

Táv: 11 km, 450 m szint, lassú emelkedők és lejtők,
Nehézség: Könnyű túra, az emelkedők és lejtők inkább hosszúak semmint meredekek, a havas táj körülményeinek megfelelő odafigyelés mellett a túra nem megerőltető.
Létszám 25 - 46 fő.

Időpont: Február 8. szombat
Időtartam: Reggel 7.00 Egyház utcai parkoló – 20.00 Egyház utcai parkoló

Költség: 3800 Ft, mely az utazási és túravezetési költséget tartalmazza.

Jelentkezési határidő: 2020. február 06., csütörtök.

Regisztráció: https://forms.gle/jfcMTFJ3kCFfoaBd6
vagy a zoldkeroprogram@gmail.com ra írt emaillel, valamint telefonon. 0630 289 9479

Helyedet csak a részvételi költség átutalásával biztosíthatod.

Utaláshoz adatok:
3800 Ft
Zöld Kerék Alapítvány
68800099-13003962
Takarékbank Zrt.
Közlemény: Jelentkező neve, 02.08. (a túra időpontja)

Javasoljuk, hogy a részvételi szándékot mihamarabb jelezd, mert a szabad helyek gyorsan elkelnek. Ezt követően már csak tartalék listát tudunk felajánlani.

Természetesen alakulhat úgy, hogy nem tudsz részt venni a túrán, és nem tudod másnak átadni a lehetőséget. Ilyen esetben jelezheted nekünk lemondásodat, mi pedig befizetett költséged 50%-át visszatérítjük.

Lemondási határidő 2020. február 03. hétfő.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltozás jogát fenntartjuk. Javasolt megfelelően réteges ruházat, kipróbált, kényelmes lábbeli, 1 liter folyadék (a túra során nem lesz lehetőség vízvételezésre).

Váltócipő használata a buszba való beszállás feltétele! ;)

Képek: 

Naptár dátum: 

csütörtök, 2020, január 16