Tavaszköszöntő Komlóskai módra

Elmúlt a hosszú ősz, a még hosszabb tél, és végre elindulhattunk újra Komlóskára, ahol legutolsó látogatásunkkor meghívást kaptunk a tavaszköszöntő ünnepségre. Így 2018. április 30-án kezdetét vette a túra, a szép számban összegyűlt bicajos csapattal.

A túránkat színesítették az Egészségfejlesztési IrodaIntézet munkatársai. Kíváncsiak voltak egy ilyen sportos csapat egészségi állapotára, így alávetettük magunkat az felmérésnek.  A megfelelő élettani eredmények után megnyugodva gurultunk tovább a zöldbe öltözött Bodrogzug útjain. Mindig nagyon jó érzés megérkezni Komlóskára, nemcsak a fizikai teljesítmény miatt, hanem az újratalálkozás öröme mindannyiunk szívét átmelegíti!

Az éjszakát most is a Zempléni Fenntarthatósági Központ Erdei Óvoda és Iskola minden igényt kielégítő szállásán töltöttük, már ami maradt belőle a tavaszt köszöntő és éltető éjszaka után! Nappali világosságban érkeztünk a település felett elterülő Pasika-rétre, ahonnan a falura lenézve a lélegzete is eláll a nyírségi városlakónak.

A főzésben is remekelnek a Komlóskaiak, a vacsora gazdag választékából nem volt egyszerű a választás, bográcsgulyás, babgulyás és körömpörkölt volt a menü, házias savanyúságokkal, tökéletes, házias ízekkel. Az est hangulatáról a Rock Dealer gondoskodott, fergeteges hangulatban vártuk és töltöttük el az időt, amíg be nem sötétedett. Megbűvölve tekintgettünk a hegy fölé, amely mögött egyre erősebb fénnyel, egyszer csak elő nem bukkant a Hold, hogy aztán látványosan, a szemünk előtt teljesedjen ki a teljes pompájában tündöklő égitest. Aztán a tűzgyújtás ideje is elérkezett, pillanatok alatt hatalmas fáklyaként lobbant fel a láng a máglyából, s a tűzből születő szikra, milliónyi csillagként szállt fel az égig.

Apró pontként lehettünk részesei a föld, az ég, a hegyek és a tűz találkozásának. Ezen a varázslatos éjszakán a telihold kísért haza bennünket. A másnapi hazaúton is az előző éjszaka élményeit igyekeztünk feldolgozni, de ennyi élmény, a természettel való ennyire intenzív találkozás bőven ad erőt és inspirációt, amiből hosszú időn át táplálkozhatunk! Köszönjük Komlóska!

                                                                                       Kovács Ilona Klára

További fotók: 

 

Címkék, kulcsszavak: