Őszi kalandok Komlóskán II.

Azt már a legutóbbi, alig több mint egy hónappal ezelőtti komlóskai túránk alkalmával eldöntöttük, hogy még biztosan visszatérünk ide, de azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez a vágyunk ilyen hamar valósággá válik 2017. 11. 18-án szombaton.

Köteles László Polgármester Úr ugyanis meghívott minket egy vacsorával egybekötött kötetlen, baráti beszélgetős estére. Ebben a borongós, unalmas novemberben keresve sem találhattunk volna ennél jobb időtöltést.

 A szép létszámú csapatban még akkor sem csökkent a lelkesedés, amikor folyamatos esőben telt az utunk odafelé, sőt a túra kezdő lépései is csendes, áztató esőben indultak.

Megismertük az eső által felázott komlóskai talaj vendégmarasztaló oldalát, ami az egyensúlyérzékünket is remekül fejlesztette, ugyanis erősen kellett lavíroznunk, nehogy vaddisznó módján mi is sárban dagonyázzunk.

  

A színekben szegényes tájat egyedül a sárgába öltözött vörösfenyők aranyozták be és az utunkat keresztező, békésen legelésző gulya is hozott nem kevés izgalmat. Az eső szerencsénkre elállt, a Zsidó réten még a nap is előbukkant pár percre, üdvözlésünkre.

A vissza úton pedig a csapatépítés kapott kiváló lehetőséget. Letérve a kijelölt útról, a visszatérésünket megnehezítette egy mélyebben fekvő patak, amin csakis összefogással, egymást segítve, csatárláncban tudtunk átkelni. A gyalogtúránk utolsó feladata a cipőink megtisztítása volt, ezért levonultunk a Ruszin park patakjához, hogy megszabaduljunk a tetemes mennyiségben ránk rakódott sártól. Amennyire sikerült, szalonképes állapotba hoztuk magunkat, hogy megjelenhessünk a vendégségben. A helyszín a Zempléni Fenntarthatósági Központ Erdei Óvoda és Iskola nagyon barátságos ebédlője volt, ahol már terített asztalok fogadtak minket. Hamarosan megérkezett a polgármester úr is és a köszöntők után jó étvággyal fogyasztottuk el az ízletes vacsorát.

 

A beszélgetés során tovább tágíthattuk a már meglévő ismereteinket Komlóskáról. Megtudtuk például azt, hogy a településhez közel a premontrei rend által alapított apátság romjai húzódnak. Megismertük a Világ Győzelmes Királynője Engesztelő Mozgalmat, mely nem kisebb feladatra hivatott, mint Mindszenty József bíboros szellemiségének éltetése, nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében. Az ilyenkor egyhangú, unalmas, szürkének nevezett időjárás és környezet hozta az összes ismert sztereotípiát, mégis annyi színes élmény történt velünk folyamatosan egész nap, hogy élmények terén megint lesz miből táplálkoznunk egy jó ideig.

Hálásan köszönjük Köteles László Polgármester Úrnak a lehetőséget és a szíves vendéglátást!

                                                                                                                                                       Kovács Ilona Klára

További fotók: 

 

Péter Tibor fotói:

 

 

Címkék, kulcsszavak: