Nekem a Balaton a Riviéra

5 nap a "magyar tenger" partján, csillagtúra szerűen különös tekintettel az északi partra.

Kellemes nyárközépi tekergés a Balaton csodálatos, látnivalókkal bővelkedő északi oldalán (Kerékpártúra)

Közeleg a nyár, s vele a szokásos nyári kerékpártúránk. Az idén ismét a Balatont vesszük célba. Az előzőekbe mindig egy nap alatt tekertük körbe, mostani programunk jobbára az északi partra koncentrálódik majd.

Időpont: 2018.07.21-26-ig (szombattól-csütörtökig) 5éj 6 nap

Szállás: Balatonakali Strand-Holiday kempingbe lesz igény szerint sátor vagy bérlakókocsi. Lakókocsi esetén már csak a Contess Plus és a Princess típusokból lehet választani. Árakról itt lehet tájékozódni:

https://www.balatontourist.hu/hu/balatoni-kempingek-szallashelyek/strand...

Balatontourist: Balatontourist Strand-Holiday Kemping
www.balatontourist.hu

Balaton nyaralás, üdülés, balatoni kemping, vízparti kempingek, medencés kempingek, gyermekbarát üdülés, saját partszakaszok, naturista kemping. Kempingek Siófokon, Szabadifürdőn, Balatonberényben, Balatonfüreden, Sóstón, Zamárdiban, Révfülöpön, Fonyódon, Vonyarcvashegyen, Balatonakaliban, Zalakaroson, Balatonszemesen ...
Utazás: telekocsi szervezésbe ( de lehet egyénileg vonattal is), melynek költségét az adott autó sofőrje határozza meg
Étkezés: önellátó/ a kempingbe közös főzés vacsorák igény szerint megoldhatók

Tervezett program :

1. nap   21-én   Érkezés a kempingbe, délután a tihanyi félszigetet  keressük fel. Apátság, barátlakások megtekintése, várható táv kerékpárral 26km oda-vissza.
2. nap   22-én Szigliget felé vesszük az irányt. Szigligeti vár, Güns pincészet felkeresése, Szent-György bazaltorgona ( fakultatívan) gyalogtúra (kb. 4km) táv kerékpárral 70km oda-vissza+ a fakultatív +20km
3. nap   23-án  Balatonfüredre tekerünk. Tagore sétány, Lóczy barlang, balatonfüredi strand ( opcionálisan) Jókai kilátó táv kerékpárral 35km oda-vissza
4. nap   24-én   Badacsonyba látogatunk.  Kisfaludy ház, Rózsakő, Salföldi kolostorrom, fürdés Révfülöpön táv kerékpárral 52km oda-vissza
5. nap   25-én  Zánka települését elhagyva Monoszló felé haladunk felkeresve a Hegyestű természeti képződményeket táv kerékpárral 23km oda-vissza ( várhatóan emelkedős szakaszokkal)
6. nap   26-án  szabadprogram, ( javasolt lenne egy közös hajókirándulás bérelt hajón, amin csak a mi csapatunk van) igény esetén együttes hazautazás során egyéb nevezetességek, látnivalók beiktatása de ez már autós közlekedéssel

>>> Természetesen egyénileg el lehet térni az adott programoktól. Akár lehet a kemping adta lehetőségeket kiaknázva strandolni, vagy csak a környéken csavarogni, ezért családtagokat is be lehet vonni a túrába.

>>>Továbbá a változtatás jogát fenntartva időjárás és egyéb tényezők módosíthatják a tervezetet.

>>>Igyekeztünk nem kimondottan kultúrprogramokkal teletűzdelni a napokat, hogy minél többet magunkba szívhassunk a csodálatos tájból és a Balaton varázsából.

Jelentkezni: Harászi Enikő   E-mail:zoldkero@gmail.com    

          Május. 21-ig várjuk a jelentkezéseket, nagyon fontos a szállásfoglalásnál mindenki jelezze sátorba vagy lakókocsiba kíván megszállni. Lakókocsi esetén az árak 4 főre vonatkoznak, ennek feltöltését mindenki önállóan szervezi meg!!!!

Téged is várunk, nagy kaland lesz, kár lenne kimaradni belőle! ;)

A jelentkezési határidő letelte után szervezünk egy közös megbeszélést, ahol pontosítjuk és megszervezzük az utazást ( telekocsi, kerékpárok szállítása stb...) . Illetve felmerült kérdések megválaszolása is ott fog történni.

 

Jelentkezés: zoldkero@gmail.com, vagy

Tel: 06 70 / 631 1626 

Harászi Enikő

 

 

 

 

Emlékek:

http://zoldkero.hu/kiemelt/balaton-ejjel-es-nappal
http://zoldkero.hu/kiemelt/balaton-kerules-ket-kereken

 

Foglaltság

   

 

 

 

Nehézség

 

 

 

 

 

Címkék, kulcsszavak: