Kerékpárral és zsákkal

Néhány zsáknyi szeméttel tisztább városban élhetünk! Kerékpáros szemétszedési akcióra hívtuk az országos Te Szedd! keretében segíteni vágyókat!

Sok zöld pólós, nagy zsákos kerékpárosra lehetett figyelmes aki 2017.szeptember 15-én 17:00 és 18:30 között az Orosi úton haladt el. Ekkor takarítottuk ugyanis a Praktiker és a körforgalom közötti több mint 3,2 km-es kerékpárút szakaszt a népes csapattal. A program az országos TeSzedd! hulladékgyűjtési akció keretében került meghirdetésre. A rendezvény célja figyelemfelkeltés, szemléletformálás, kicsiknek illetve nagyoknak egyaránt.

Azáltal, hogy akcióban résztvevők önkéntesen segítenek hulladékot gyűjteni egy közterületen, nem csak szebbé teszik a város összképét. Minden szemétszedés tanulságos, mert első kézből mutatja meg milyen hanyag tud lenni az ember, amikor meggondolatlanul műanyag csomagolásokat, dobozokat, üvegeket szór szét közterületen. A hulladék nem csak vizuálisan ingerkeltő látvány, de a környezetre is cialis 5mg nagy veszélyt jelent, amely az emberiség élettere is. Megfelelő módon kezelve és a lehető legnagyobb százalékban újrahasznosítva képesek lehetünk gátat szabni a szennyezésnek. Az első lépés azonban a helyzet súlyosságára való rádöbbentés.

Mindenkinek köszönjük a részvételt! A nem mindennapi akcióban körülbelül 4 nagy zsáknyi szemetet sikerült összeszedni másfél óra alatt, ezzel hozzájárul az akció keretében országosan három nap alatt gyűjtött kis híján 3.000 tonna hulladékhoz.

Az eredményes vadászatot közös fagyizással zártuk.

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék, kulcsszavak: