Kerékpáros körutazások: Irány Erdőbénye!

2018. szeptember 1-jén fürge csapattal, enni- és innivalóval feltankolva indultunk meg Erdőbényére. Célunk egy pörgős nyár végi kiruccanás volt, meglovagolva az utolsó igazán erős napsugarakat.

Fotók!

 

Utunk során előbb Tokajig, majd onnan Tarcalon át Mád irányába tekertünk. Abaújszántón túl a Boldogkőváralja felé vezető útról tértünk le Erdőbénye felé, így azt észak-nyugatról közelítettük meg. Erdőbénye mint igazi, jól megközelíthető Zempléni erdőfolt, a maga kis lankás dombjaival az alföldi utazó számára a nagy hegyeket mintázza. Kanyargós útján járva akár gyalog vagy kerékpárral ízelítőt kaphatunk a természetközeli tájból. Miután megpihentünk a forrásnál, Erdőbénye településre tekertünk, ahol egy helyi borász meginvitált minket látványpincészetébe. A több szintes pince érdekessége a bor trezor, ahol fóliázva tartják a évszázados borokat a tehetős tulajdonosok.

Nyíregyházára még a szürkület beállta előtt visszaérkezett csapatunk. Összességében körülbelül 130 km-t tekertünk hegynek fel és völgynek le. 21,6 km-es átlagsebességünkkel pedig egy nem is annyira rossz túrakerékpáros nyugisabb tempóval tettük meg a távot.

 

 

Címkék, kulcsszavak: