IV. Hagyományőrző Káposztás Nap-Tekerj a zöldbe!

A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Méltánytalanul hanyagoljuk ezt az egyik legértékesebb zöldségfélét. Jó tulajdonságai - olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és változatos formában elkészíthető.

Szerencsére, a káposzta rendkívül sokoldalú alapanyag: desszertnek, főételnek, főzeléknek, sőt, lepénynek és salátának is kiváló. Lehet savanyítva, paradicsomosan, píritva és fonnyázva elkészíteni. Pattanjunk hát nyeregbe guruljunk el Homoktanyára a IV. Hagyományőrző Káposztás Napra, újból íz-élményeket gyűjteni. Lesz itt zene, móka, vidámság, fellépőkkel, dekorációs verseny káposztával, lovasbemutató, bábszínház, sétakocsikázás, ásványkiállítás, ugrálóvár, kézműves foglalkozásokkal (gipszfigura festés, csuhézás, agyagozás, gyöngyfűzés, papírfonás, arcfestés). Ebédre pedig káposztás ételek (káposztás bableves/ töltött káposzta) kerülnek majd a terítékre, mely ebédjegy ellenében fogyasztható.
A túra 2022.10.08.-án (szombaton) 10:00-kor indul Nyíregyházáról a Kossuth-térről.
Útvonal: Nyíregyháza-Nagyhalász-Homoktanya-Nyíregyháza
Túratáv: 18 km oda - 18 km vissza. Kerékpárút, alacsony forgalmú mellékút.
Program hossza: 6 óra
Költségek: ebédjegy 500 Ft
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltozás jogát fenntartjuk.

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

hétfő, 2022, szeptember 12