Csodálatos Siroki vártúra Demjéni gyógyfürdőzéssel

Február havi utolsó túránkon célunk Sirok várának ősi falaihoz vezet, melynek szellemét áthatja az Árpádkor és az Aba-nemzetség legendája. Völgyre nyíló kilátópontokkal tarkított túránk jelölt túraútvonalakon vezet. Gyalogos túránk tökéletes zárása a közelben található Demjéni termálfürdő.

Magyarország, ha egy valamiben leggazdagabbnak mondható, akkor az a gyógyvíz. Állítólag bárhol lefurnánk, mindenhol 70 celzius-fokos termálvíz törne fel, ami sok esetben gyógyító hatású ásványi anyagokban is dús.

Természetesen a fürdőzés nyugalmát, hangulatát csak egy jó mozgalmas nap után lehet igazán értékelni. Szerencsénkre az Észak-Magyarországot védelmező egykori végvárrendszer egyik legtekintéjesebb várának impozáns várroma, a közelben található. Kihagyhatatlan lehetőség ez számunkra, hogy túrázzunk, elmélyedjünk a történelemben, kitisztítsuk tündőnket és feltöltődjünk egy gyógyvizes fürdőtől.

Túránk bővelkedni fog látnivalókban, de mi még tovább szeretnénk fokozni az élményt így Egerszalókon sem mulasztjuk el a megállót, hogy megcsodáljuk a híres hófehér sódombot, melyhez hasonló képződmény az egész világon csak kettő van.

A túra végeztével körülbelül 2-2,5 óra szabad program áll majd a rendelkezésre, melyre javaslataink:

  • A túra végeztével a megfáradt izmokat a Demjéni Gyógyfürdőben lazíthatjuk. A felnőtt belépő ára: 2190 Ft
  • További önállóan megtekinthető látnivalók még a fürdő fölött található Demjéni kaptárkövek, valamint a Kőhodály, mely egy 200m2 alapterületű sziklába faragott, oszlopokkal alátámasztott barlanglakás.

Táv: 9 km, 200 m szint, lassú emelkedők és lejtők,

Nehézség: Könnyű túra, az emelkedők és lejtők inkább hosszúak semmint meredekek így a túra nem megerőltető.

Időpont: Február 29. szombat

Időtartam: Reggel 7.00 Egyház utcai parkoló – 20.00 Egyház utcai parkoló

Létszám: minimum 25 - maximum 46 fő.

Költség: 4900 Ft, mely az utazási és túravezetési költséget tartalmazza.

Jelentkezési határidő: 2020. február 27., csütörtök.

Jelentkezés:

Helyedet csak a részvételi költség átutalásával biztosíthatod.

Utaláshoz adatok:

4900 Ft

Zöld Kerék Alapítvány

68800099-13003962

Takarékbank Zrt.

Közlemény: Jelentkező neve, 02.29. (a túra időpontja)

Javasoljuk, hogy a részvételi szándékot mihamarabb jelezd, mert a szabad helyek gyorsan elkelnek. Ezt követően már csak tartalék listát tudunk felajánlani.

Természetesen alakulhat úgy, hogy nem tudsz részt venni a túrán, és nem tudod másnak átadni a lehetőséget. Ilyen esetben jelezheted nekünk lemondásodat, mi pedig befizetett költséged 50%-át visszatérítjük.

Lemondási határidő 2020. február 23. vasárnap.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltozás jogát fenntartjuk. Javasolt megfelelően réteges ruházat, kipróbált, kényelmes lábbeli, legalább 1 liter folyadék.

Váltócipő használata a buszba való beszállás feltétele! ;)

 

Facebook

Képek: 

Naptár dátum: 

szerda, 2020, január 22