Barangolás a hegyikristályok földjén

Ismét nagy érdeklődés övezte gyalogtúránkat 2020. 11. 07-én. Kisgyermekes családok is szép számmal eljöttek, így népszerű volt a rövidebb túra is, gyerekzsivajjal telt meg az erdő Telkibányán.

Kicsi és nagy közösen élte át a kincskeresés izgalmát a tanösvény egyes állomáshelyein.

 

Bepillantást nyerhettünk az egykori bányászat rejtekeibe, a szerencsésebbek hegyikristályokat is találtak. De számos más varázslat is fogadott minket, mert a szikrázó napsütésen túl, a színes falevelek sokaságát a gombák változatos világa tarkította, főképpen a híres mesegomba szemet gyönyörködtető megjelenése. Akik bátrabbak voltak, és a hosszú 17 km-es túrát választották, lenyűgöző panorámát láthattak az út során többször is. A Mária táróban tett hosszú séta során a bányászok cseppet sem könnyű élete is megelevenedett előttünk. Telkibánya egy nagyszerű úticél lehet a kirándulók számára, ahol a természet szépségén túl, az erdőben járva szinte tapintani lehet a csendet, érezni a harmóniát.

Enikő

További képek:  

 

Köszönjük, hogy részt vehettünk a túrán, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. További szép napokat és jó egészséget kívánok ebben a járványügyi helyzetben mindnyájatoknak.

Üdvözlettel Tolnainé Katica

Katica képei: 

Képek: 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2020, november 8