Barangolás az ébredő Bükki-fennsíkon

A Bükki fennsík felfedezésére több út kínálkozik, mi egy olyan utat választottunk, amely végigvonultatja a legjellegzetesebb látnivalókat, miközben kevésbé ismert utakon haladva éljük át a Kárpátokra jellemző magashegyi hangulatot.

Magasan elhelyezkedő kaszálórétek, fenyvesek, kiszögellések mentén haladunk. A hegység gyönyörű formációit figyelhetjük meg.

Útvonal:

Az Egri út, Bánya-hegyi elágazásából indulunk. Itt még frissek vagyunk így nem okoz majd gondot a gyors emelkedés leküzdése, majd kék túra jelzésen haladva érjük el a Három-kői kiszögellést, a Bükk legjellegzetesebb pontját. Gyönyörű kilátás tárul elénk a hegység déli lejtőire. Feledhetetlen élmény. Tiszta időben nyugat felé tekintve a Mátra még merészebb kitüremkedését is felismerhetjük. 800-900 méter magas fennsíkon vagyunk. Keskeny-rét, Zsidó-rét karsztos, kárpáti hangulatú széles kaszáló rétjei váltják egymást. A dolinának, vagy töbörnek nevezett mélyedéseket jól megfigyelhetőek. Olasz-kapu felé vezet utunk, amely a régebben itt haladó hegyi vasút nyomvonalát kivájó olasz hadifoglyok kemény munkájának állít emléket. A nyergen végighaladva Huta-rét és Faktor-rét érintésével már visszafelé fordulunk a Mélysár-völgyön keresztül.

Táv: 16 km, 450 m szint, lassú emelkedők és lejtők,

Nehézség: Közepes túra, a túra átlagos kondícióval is élvezhető. A kezdő szakasz a megszokottnál erősebb emelkedőt tartalmaz és a távolság leküzdése több energiát igényel.

 

Időpont: március 28. szombat

Időtartam: Reggel 7.00 Egyház utcai parkoló – 20.00 Egyház utcai parkoló

Létszám: 25 - 46 fő.

Költség: 4200 Ft, mely az utazási és túravezetési költséget tartalmazza.

Jelentkezési határidő: 2020. március 20., péntek.

Jelentkezés:

Helyedet csak a részvételi költség átutalásával biztosíthatod.

Utaláshoz adatok:

4200 Ft

Zöld Kerék Alapítvány

68800099-13003962

Takarékbank Zrt.

Közlemény: Jelentkező neve, 03.28. (a túra időpontja)

 

Javasoljuk, hogy a részvételi szándékot mihamarabb jelezd, mert a szabad helyek gyorsan elkelnek. Ezt követően már csak tartalék listát tudunk felajánlani.

Természetesen alakulhat úgy, hogy nem tudsz részt venni a túrán, és nem tudod másnak átadni a lehetőséget. Ilyen esetben jelezheted nekünk lemondásodat, mi pedig befizetett költséged 50%-át visszatérítjük.

Lemondási határidő 2020. március 22. vasárnap.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltozás jogát fenntartjuk. Javasolt megfelelően réteges ruházat, kipróbált, kényelmes lábbeli, legalább 1 liter folyadék (a túra során nem lesz lehetőség vízvételezésre).

Váltócipő használata a buszba való beszállás feltétele! ;)

Facebook

 

Naptár dátum: 

szerda, 2020, január 22